扒奶汁白菜

Ingrédients:
250 g  de chou chinois ;
3 g de sel fin;盐
50 g d'huile d'arachide; 花生油
100 g de lait;
50 g de poireau coupé fin; 细切大葱
 5 g de vin jaune;
 25 g de fécule délayée; 稀释的淀粉
200 g de bouillon gaotang;
1 g d’huile de sésame.
1 g de weijing;

Préparation:
1. Lavez les cours de chou et coupez-les en lamelles (13 cm de long sur 1 cm de large). Disposez les choux dans un poêlon (les branches dessous) et couvrez-les d'eau. Faites cuire les choux et retirez-les lorsqu’ils se ramollissent.
2. Chauffer le poêlon, versez-y l’huile d’arachide, puis ajoutez le poireau coupé fin, le vin jaune, le bouillon et le sel. Portez le tout à ébullition et rajoutez le chou déjà cuit.
3. Après ébullition, posez le poêlon sur feu doux. Quand la saveur a imprégné le chou, ajoutez le lait, le weijing et remuez légèrement. Versez la fécule délayée, arrosez d’huile de sésame, remuez et mettez le mets dans un plat.

天津风味红烧奶油大白菜
250克 白菜心
3克盐,或根据个人口味
50克花生油
100克牛奶
50克葱花,切碎
5克米酒
2克玉米淀粉         (玉米粉)溶于2汤匙水
200毫升高汤
1克香油
1克味精
1. 白菜洗净,切成5英寸乘1/2英寸(13cm乘10mm)的条状。把白菜放在锅里,白色的部分放在底部。加水勉强盖住,小火煮至变软。捞出,沥干水分,备用。
2. 在锅里加热油,直到油表面起波纹。加入葱花翻炒出香味。加入米酒、高汤和盐。大火烧开,煮30秒。加入卷心菜,煮开。关小火,小火煮1分钟。加入牛奶和MSG搅拌。加入玉米淀粉-水混合物,煮,搅拌,直到变稠。撒上香油,捞出,即可食用。

. Braised Creamed Cabbage, Tianjin Style
250 g hearts of white Chinese cabbage (bok choy)
3 g salt, or to taste
50g vegetable oil
100 ml  milk
50 g scallions, chopped
5g rice wine
2 g cornstarch (cornflour) dissolved in   water
200 ml high stock
1/g sesame oil
1g MSG
1. Wash the cabbage and cut into 5 inch by 1/2 inch (13cm by 10mm) strips. Stack cabbage in a wok with the white parts on the bottom. Add water to barely cover and simmer until soft. Remove, drain, and set aside.
2. Heat the oil in a wok until the oil surface ripples. Add the scallions and stir-fry until fragrant. Add the rice wine, stock, and salt. Bring to a boil and cook for 30 seconds. Add the cabbage and bring back to a boil. Turm down the heat and simmer 1 minute. Stir in the milk and MSG. Add the cornstarch-water mixture and cook, stirring, until thickened. Sprinkle with the sesame oil, remove, and serve.